Tausta

Mikaela Blomqvist-Lyytikäinen on 54-vuotias nuorisopsykiatrian erikoislääkäri jolla myös on kehitysvammalääketieteen erityispätevyys. Lisäksi Mikaelalla on kokemusta aikuispsykiatriasta ja päihdehoidosta.

Mikaelalla on lähdes kahdenkymmenen vuoden kokemus nuorisopsykiatriasta. Hän on työskennellyt niin sairaalan akuutti- ja kuntoutusosastoilla kuin avohoidossa, myös useita vuosia nuorisopsykiatrian ylilääkärinä. Tällä hetkellä hän toimii myös Kymsoten sosiaalipalvelujen osa-aikaisena ylilääkärinä erityishuollossa.

Vuonna 2007 hän osallistui hoitokoti Tulevaisuuden Portin perustamiseen, jolle Mikaelan Plusterveys-vastaanotto yhä tuottaa lääkärinpalveluja. Mikaelalla on lääkärinoikeudet myös Ruotsissa. Hänellä on kokemusta ja valmius keskustella ja konsultoida myös kristityn uskon yhdistämisestä psykiatriseen hoitoon.

Kielitaito: suomi, ruotsi, englanti ja saksa sekä espanjan ja venäjän perusteet. Mikaela on tottunut työskentelemään myös tulkin kanssa.

Mikaela Blomqvist-Lyytikäinen kouluttautuu ja kehittää osaamistaan säännöllisesti. Hän on suorittanut Traumaterapaiakeskuksen koulutukset Vakavien traumojen ja dissosiaatiohöiriöiden tunnistaminen ja hoito sekä Sensorimotorinen psykoterapia, taso 1 (traumareaktiot) ja taso 2 (kiintymyssuhdetraumat) sekä EMDR-terapeuttikoulutuksen. Mikaela on lisäksi suorittanut Eino Roiha-instituutin kirjallisuusterapeiaohjaajakoulutuksen. Tulevaisuuden suunnitelmiin kuuluu traumapsykoterapiakoulutuksen hankkiminen . Blomqvist-Lyytikäinen on myös arvostettu ammattikirjailija (Pahan Valtaamat ilmestyi vuonna 2004). Kirjahankkeista hän osallistuu tällä hetkellä traumainformoidun hoidon kirjaprojektiin (Kati Sarvela ja Elina Auvinen). Lisäksi hän haluaa kehittää Kouvolan vastaanotostaan hyvin toimivan terapiakeskuksen tarvittavine palveluineen.

Henkilökohtaista

Mikaela on naimisissa ja hänellä on kaksi aikuista tytärtä. Vapaa-ajallaan hän laulaa kuorossa ja kuuntelee musiikkia, tekee käsitöitä ja lukee kirjoja. Hän myös matkustelee paljon perheensä kanssa ja pitää kuntosalilla käymisestä.Muu henkilökunta

Nuorisopsykiatri Mikaela Blomqvist-Lyytikäisen lisäksi Plusterveys Käsityöläiskadulla (Kouvolan toimipiste) työskentelevät:

Regina Zitron; NEPSY-valmennus

Niina Ristolainen, sosiaalityöntekijä, YTM

Annika Lyytikäinen, sihteeri