Palvelut

Nuorisopsykiatria

Nuorisopsykiatrian erikoislääkäri tekee tutkimuksia ja laatii henkilökohtaisen hoitosuunnitelman yhdessä perheen kanssa. Mikaela Blomqvist-Lyytikäisen nuorisopsykiatrian erityiset mielenkiinnon kohteet ovat syömishäiriöt ja traumat, mutta luonnollisesti hän työskentelee mielellään myös muiden potilaiden kanssa. Mikaelalla on myös laaja kokemusperä kehitysvammalääketieteestä sekä päihdelääketieteestä. Lisäksi hänellä on kirjallisuusterapiaohjaajan pätevyys ja käy parhaillaan musiikkilääketieteen koulutusta.

Mikaela Blomqvist-Lyytikäinen tarjoaa myös konsultointipalveluja esimerkiksi lastensuojeluyksiköille, kuntoutuskodeille ja kouluille. Mahdollisuus myös kotikäynteihin ja puhelinaikoihin (muun hoidon yhteydessä). Toimintaan kuuluu myös aikuispsykiatrinen sekä erityistapauksissa lastenpsykiatrinen vastaanotto.

Tarvittaessa on myös mahdollista kutsua asiakkaan verkosto koolle yhteistapaamisiin.

Mikaela Blomqvist-Lyytikäisen yksityisklinikalla saat yksilöllistä apua ilman pitkiä odotusaikoja ja saat kiireellisissä tapauksissa ajan muutaman päivän sisään! Mikaela ottaa vastaan potilaita Käsityöläiskadulla Kouvolassa sekä Helsingissä muutamana päivänä kuukaudessa.

Soita ja kysy lisää!

Sosiaalityö

Yksityisklinikalla on laillistetun sosiaalityöntekijän vastaanotto. Sosiaalityöntekijä Niina Ristolaiselle on mahdollista tulla tuki- ja ohjaustapaamisiin. Tapaamiset ovat niin yksilö-, pari- ja perhetapaamisia, avohuollon tukitoimia ja perhetyötä sekä vanhempien ohjausta ja nuorten elämänhallinnan tukemista.

Tarve sosiaalityöntekijän tapaamiseen voi ilmetä yksilöillä, perheillä ja yhteisöillä erilaisissa muutos- ja kriisitilanteissa.

Sosiaalityöntekijä Niina Ristolainen ottaa vastaan Plusterveys Käsityöläiskadulla sekä Helsingissä muutamana päivänä kuukaudessa.

Neuropsykiatrinen valmennus

Käsityöläiskadun toimipisteellä on saatavilla myös neuropsykiatrista valmennusta. Neuropsykiatrinen valmennus on ohjaukseen perustuvaa kuntouttavaa toimintaa henkilöille, joilla on kehityksellisiä neuropsykiatrisia erityisvaikeuksia. Neuropsykiatrisesta valmennuksesta hyötyvät mm. ADHD-, ADD-, AS-, Tourette-, ja autistiasiakkaat. Todistettua hyötyä menetelmästä on myös päihde- ja mielenterveyskuntoutujille. Neuropsykiatrinen valmennus tapahtuu aina ammattitaitoisen valmentajan ohjauksessa. Plusterveys Käsityöläiskadun neuropsykiatrisena valmentajana toimii Regina Zitron.

Moniammatillinen työskentely ja konsutaatiot

Monialainen työryhmä tekee itsemääräämiskyvyn arviointeja ja toteuttaa moniammatillisia tutkimus- sekä arviointijaksoja kehitysvammaisille, lapsille ja nuorille, sekä päihde- ja mielenterveyskuntoutujille.

Moniammatillinen työryhmä koostuu nuorisopsykiatrian ja kehitysvammalääketieteen erikoislääkäristä, sosiaalityöntekijästä, psykologista sekä neuropsykiatrisesta valmentajasta..

Lisätietoja voi tiedustella sähköpostitse tai puhelimitse.

Kirjalisuusterapiaryhmät

Mikaela Blomqvist-Lyytikäinen on laajentanut osaamistaan myös kirjallisuusterapian piiriin. Mikäli olet kiinnostunut ryhmätoiminnasta otathan yhteyttä sähköpostitse.